Káposztaleves fogyókúra

Káposzta leves fogyókúra

Káposztaleves fogyókúra - kép

A káposztaleves fogyókúra a villámdiéták csoportjába sorolható. Ez az egyik legrégebbi recept a gyors fogyásra. Hatásossága lemérhető azzal, hogy még máig is nagyon népszerű a fogyni vágyók körében. E rövid ismertető után most beszéljünk arról, hogy miért is ilyen rendkívül hatékony ez a kúra. A titok a káposzta tulajdonságában rejlik ugyanis a negatív kalóriás ételek közé tartozik. Gondolom mindenki aki ezt a cikket olvassa kíváncsi rá, hogy ez pontosan mit is jelent. Röviden és tömören azt, hogy szervezetünknek nincs szüksége annyi energiafelhasználásra megemésztésükhöz mint amennyi energiát adnak neki. Bővebben kifejtve tehát energia többletünk lesz amitől sokkal energetikusabbak leszünk így téve jobb kedvre szert.

Az a tény, hogy tele vagyunk energiával fogyás szempontjából azért hihetetlenül jó mert minél energetikusabb egy szervezet annál kevesebb zsírt hagy lerakódni testünkre. A most következő sorokban a káposztaleves receptjét olvashatják tisztelt olvasóim. Először is felsorolásra kerülnek a hozzávalók. 1 fej káposzta, 6 fej vöröshagyma (szükség esetén felcserélhető lila hagymával), 2 db paprika (ízlés szerint lehet csípős is, a lényeg, hogy ne őrölt legyen), 4 db sárgarépa (akár fehérrépa is jó), 2 szál zeller, 2 db sűrített paradicsom (üveg vagy konzerv teljesen mindegy), 2 leveskocka (szintén mindegy, hogy milyen ízesítésű, személy szerint a marhát javaslom mert annak van a legerősebb íze így aki nem szereti a káposztát annak könnyebb lesz elfogyasztania a levest), petrezselyem és bazsalikom szükségeltetik még a fűszerezéshez. Miután beszereztük a szükséges hozzávalókat nincs más dolgunk mint megfőzni őket ám mielőtt nekifognánk beledobálni valamennyit lábasunkba ne felejtsük el feldarabolni őket. Ezután már feltehetjük őket főni egy kis só, bors kíséretében. A főzés első 10 percében nagy lángon kell főznünk majd ezután fél óráig kis lángon kell folytatnunk e műveletet. Ne főzzük őket ennél tovább mert akkor csak szétfőnek az alapanyagok ezáltal csökkentve vitamin értéküket, kinézetüket és fogyaszthatóságukat egyaránt.

Ajánlott csak 1, legfeljebb 2 hétig alkalmazni e diétát mert utána már szervezetünknek csak ártunk vele ahelyett, hogy használnánk pedig nekünk épp ez a célunk. Mivel sok olyan anyag ebben az étrendben nem található meg amire szüksége van szervezetünknek ahhoz, hogy megfelelően tudjon működni ezért egy idő után vissza kell állnunk normális étkezési szokásainkhoz egészségünk megőrzésének érdekében. A diéta első napján csakis a levest és különféle gyümölcsöket ehetünk. Legjobb ha dinnyét eszünk (bármilyet, a lényeg, hogy dinnye legyen), de a legrosszabb ha banánt. Az első napot követően a gyümölcsöket fel kell váltanunk zöldségekkel. Ezt követően mindkettőt ehetünk de krumplit nem. Ezután megint csak gyümölcsök engedélyezettek annyi kivétellel, hogy tejet is lehet inni. Pénteken (már közel a vég) ehetünk marhahúst paradicsommal. Az utolsó előtti napon sem tilos a marha de a zöldségek sem. Végre elérkezett az utolsó nap annak aki 1 hétig csinálta ezt a kúrát. Ma ehetünk gyümölcsöket, zöldségeket és még barna rizst is.

A káposztaleves fogyókúrával azt vehetjük észre, hogy az utolsó napon maximum 9 kilóval lettünk könnyebbek. Rendkívül fontos, hogy abban az 1, 2 hétben nem ihatunk alkoholt sem a következő 1, 2-ben. Gyerekeknek, terhes nőknek és betegeknek csak orvos felügyeletével lehet így diétáznia.

Ha bármilyen kérdésed van a fenti cikkel kapcsolatban, írj és mi 24 órán belül válaszolunk!

Kérdés feltevéséhez KLIKK IDE!

Hozzászólások

Szegedi Brigitta 2011.12.14. Sziasztok! Engem a káposztaleves diéta pontos receptje érdekelne! Megtudnátok tenni, hogy leírjátok nekem! Előre is köszi üdv. Brigi
Válaszolok
Szemler Gabi 2014.07.11. Sziasztok. Holnap kezdem. Azbutolsó nap végere 6 kiló a cél ) Ha abba hagyoma. Diétát, nem jön vissza azonnal?
Válaszolok

Kérdésem van

Név:

Email:

Üzenet:
Real Time Web Analytics