Nehézfémek a szervezetben

Nehézfémek a szervezetben

Nehézfémek a szervezetben - kép

A szervezetünkben lévő nehézfémek

Napjainkban sajnos nem tudjuk elkerülni azt, hogy ne jussanak be a szervezetünkbe nehézfémek mert ezek a fémek a levegőben is benne vannak. Ezek a nehézfémek a kipufogógázokkal együtt jutnak be a levegőbe és így egyúttal a mi szervezetünkbe is. Sajnos ez káros ránk nézve mivel a fémek lerakódnak a tüdőnkben és ha hosszú időn át ott maradnak akkor sokféle betegség kialakulhat miattuk. Szerencsére ezeket a fémeket fellehet oldani és aztán kiüríthetjük a tüdőnkből őket, ezt a folyamatot méregtelenítésnek nevezzük. Ezt a bizonyos folyamatot időről-időre meg kell ismételnünk ha egészségesek szeretnénk maradni. Igaz ugyan, hogy a legtöbb káros fém a járműveknek köszönhetően jut szervezetünkbe mégsem ez az egyetlen mód. A boltokban kapható élelmiszerekhez használt csomagolópapírról sok fém jut át az ételekre. Ilyen fémek jelen vannak még a tartósítószerekben, az állományjavítókban és az adalékanyagokban is de az ivóvízben ugyanúgy megtalálhatóak.

Víztisztító készülékek használata tehát igen hasznos manapság de, hogy ha csapvíz helyett ásványvizet iszunk akkor nincs is szükségünk rájuk. A szennyezett vizek miatt néhány halfajta húsában is van higany és ólom, így ha ezeket a halfajtákat megesszük akkor a mi testünkbe is bejutnak ezen fémek. Sajnos még a lyukas fog is veszélyes mivel a tömésben higany található. A kozmetikai szerek is tele vannak fémekkel így ezek a bőrünkön keresztül jutnak be. Ha elkerülni nem is tudjuk azt, hogy fémek jussanak be a szervezetünkbe, még tehetünk azért, hogy minél kevesebb legyen.

Tudatos vásárlással elérhető az, hogy lecsökkentsük a bejutó fémek mennyiségét. Próbáljuk meg a legkevesebb káros anyagot tartalmazó szereket megvenni azok helyett amik tele vannak velük. Méregtelenítéssel is rendkívül sokat segíthetünk magunknak és szervezetünknek egyaránt. Bizonyos időközönként tartsunk méregtelenítő napokat, hogy megőrizzük egészségünket.

Ha bármilyen kérdésed van a fenti cikkel kapcsolatban, írj és mi 24 órán belül válaszolunk!

Kérdés feltevéséhez KLIKK IDE!

Hozzászólások

Hozzászólás

Kérdésem van

Név:

Email:

Üzenet:
Real Time Web Analytics